A murit cântăreața franceză France Gall

A murit cântăreața franceză France Gall

9 știri, 55

Renumita cântăreață franceză France Gall, în vârstă de 70 de ani, a murit duminică dimineața la Paris de cancer, a anunțat într-un comunicat transmis AFP responsabila de comunicare a cântăreței, Genevieve Salama.

"Există cuvinte pe care nu am vrea niciodată să le pronunțăm. France Gall s-a alăturat + Paradisului alb + la 7 ianuarie, după ce a înfruntat timp de 2 ani, cu discreție și demnitate, recidiva cancerului său'', a indicat Salama, referindu-se la piesa ''Le Paradis Blanc'' ce evocă moartea și este scrisă de muzicianul francez Michel Berger, pentru care France Gall a fost muză și interpretă.

Provenind dintr-o familie de muzicieni, cântăreața s-a bucurat de succes la vârsta de 16 ani. Printre cântecele sale cele mai cunoscute se numără ''Poupée de cire, poupée de son'', ''La Groupie du pianiste'', ''Si, Maman, si'', ''Ella, elle l'a'', ''Quelques mots d'amour'' sau ''Résiste''.

France Gall, care a avut mai multe drame personale în timpul vieții sale, fusese spitalizată de la mijlocul lui decembrie oficial pentru o infecție severă.

Cântăreața a făcut un cancer de sân la un an după moartea bruscă a soțului său, Michel Berger, în 1992, la 44 de ani, din cauza unui infarct.

Ea s-a retras de pe scenă după ce fiica sa Pauline a murit în 1997 din cauza unei fibroze chistice, dar a jucat în 2015 în comedia muzicală ''Résiste'', care a readus în actualitate hiturile cuplului pe ...

    Citește pe antena3.ro