A murit chitaristul Eddie Clarke, ultimul membru supraviețuitor al Motörhead, în formula originală

A murit chitaristul Eddie Clarke, ultimul membru supraviețuitor al Motörhead, în formula originală

9 știri, 15

Eddie Clarke a murit în spital din cauza pneumoniei, potrivit unui mesaj de pe pagina de Facebook a trupei, scrie The Guardian.

Clarke, al cărui nume de scenă era „Fast Eddie“, a făcut parte din formula originală a grupului Motörhead, alături de solistul Lemmy Kilmister și basistul Phil „Philty Animal“ Taylor, din 1976 și până în 1982.

Chitaristul era ultimul supraviețuitor al clasicului grup Motörhead, după ce Phil Taylor a murit în luna noiembrie a anului 2015 din cauza insuficienței hepatice, iar Lemmy a cedat luptei cu cancerul o lună mai târziu.

Clarke a cântat, atât la chitară, cât și cu vocea, pe primele șase albume ale trupei. Trioul și-a lansat albumul de debut în 1977 și a produs numeroase hituri, inclusiv „Ace of Spades“.

Clarke a părăsit trupa în 1982 și a format Rockway, alături de basistul UFO, Pete Way, lansând șapte albume și mergând în turnee cu AC/DC. De la începutul anilor 2000, Clarke a cântat de mai multe ori cu Motörhead în calitate de invitat.

Doi dintre muzicienii care au făcut parte de-a lungul anilor din trupă și-au exprimat regretul pentru pierderea lui Clarke.

Chitaristul Phil Campbell: „Sunt șocat, va rămâne pentru totdeauna în amintirea noastră pentru riffurile sale.“

Toboșarul Mikkey Dee: „E o veste groaznică, ultimul dintre cei trei prieteni. L-am văzut pe Eddie cu puțin timp în urmă și era întră-o formă fizică grozavă, așa că sunt complet șoc...

    Citește pe adevarul.ro