Dumitru Fărcaș a murit. Artistul avea 80 de ani

Dumitru Fărcaș a murit. Artistul avea 80 de ani

40 știri, 53

Dumitru Fărcaș a murit la vârsta de 80 de ani. Cel mai mare taragotist al României a decedat într-un spital din Cluj, după ce a suferit un infarct. Dumitru Fărcaș este unul dintre cei mai cunoscuți artiști populari din România. Una dintre cele mai cunoscute melodii ale sale este cea care a fost genericul emisiunii Tezaur Folcloric.

Vezi galeria foto + 3+ 3

Dumitru Fărcaș a murit într-un spital din Cluj, unde era internat în urma unui infarct, potrivit Mediafax. Directorul Casei de Cultură a Studenților Cluj, Flavius Milășan, a declarat că detaliile privind înmormântarea lui Dumitru Fărcaș vor fi comunicate de familie.

În luna mai, Dumitru Fărcaș a împlinit vârsta de 80 de ani, iar președintele Klaus Iohannis i-a oferit Ordinul Național „Serviciu Credincios” în grad de cavaler.

În vara anului 2014, Dumitru Fărcaș a rămas fără taragot, după ce acesta i-a fost furat dintr-un microbuz parcat în fața Ateneului Român, astfel că artistul nu a mai putut cânta la spectacolul aniversar al lui Gheorghe Zamfiir.

„Taragotul și un acordeon au fost furate dintr-un microbuz parcat în fața Ateneului Român, care fusese lăsat neasigurat. Bunurile furate valorează aproximativ 7.000 de euro”, au spus atunci surse din Poliția Capitalei.

Melodia de generic a celebrei emisiuni Tezaur folcloric, prezentată ani de zile de marioara Murărescu la TVR, a fost interpretată de regretatul taragotist.

Dumitr...

    Citește pe libertatea.ro