A murit poetul Ion Horea; Uniunea Scriitorilor: Prin dispariția sa, lumea literară suferă o grea pierdere7Foto© romanialibera.ro

A murit poetul Ion Horea; Uniunea Scriitorilor: Prin dispariția sa, lumea literară suferă o grea pierdere

, 11 știri, 13 vizualizări

Sicriul cu trupul neînsuflețit al scriitorului va fi depus sâmbătă, de la ora 18,00, la capela Bisericii Dichiu din str. Icoanei, potrivit reprezentanților Uniunii Scriitorilor.

Uniunea Scriitorilor din România își exprimă regretul pentru moartea poetului. ''Prin dispariția lui Ion Horea, Uniunea Scriitorilor din România și întreaga noastră lume literară suferă o grea pierdere'', se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

Născut la Petea, în județul Mureș, într-o familie de țărani, a fost admis la Liceul "Al. Papiu-Ilarian" din Târgu Mureș, în anii Dictatului de la Viena și ai războiului învățând la Aiud și Turda. A urmat Institutul de Arte Plastice "N. Grigorescu" din București, întrerupându-și studiile din cauza "dosarului" (părinții i-au fost declarați "chiaburi"). În 1951 va intra la Școala de Literatură "M. Eminescu", după ce debutase cu versuri în "Ardealul nou" și publicase în "Almanahul literar" de la Cluj, "Contemporanul" și "Flacăra" de la București.