A murit Regele Mihai I la vârsta de 96 de ani

A murit Regele Mihai I la vârsta de 96 de ani

230 știri, 118

În 5 noiembrie, Principesa Margareta și Principele Radu au plecat de urgență în Elveția, după ce starea Regelui Mihai s-a agravat.

Printr-un Comunicat, Casa Regală anunța: "Starea generală a Regelui Mihai s-a agravat și prezintă o slăbiciune accentuată, cu o scădere semnificativă a rezistenței (…) În această săptămână, Familia Regală va avea o rundă de întâlniri cu medicii Majestății Sale, pentru a discuta tratamentul curent al Regelui și pentru a primi sfatul lor în circumstanțele actuale."

Regele Mihai I s-a născut pe 25 octombrie 1921, la Sinaia, ca fiu al Regelui Carol al II-lea și al Reginei-Mamă Elena, și a domnit între 1927 și 1930, prin intermediul unei Regențe, precum și între 1940 și 30 decembrie 1947, când a fost silit să abdice și să plece în exil.

A fost unul dintre puținii foști șefi de stat în viață din perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

Fiu al principelui moștenitor Carol, Mihai a moștenit de la naștere titlurile de principe al României și principe de Hohenzollern-Sigmaringen (la care a renunțat mai târziu).

Grav bolnav, Regele Mihai a decis să se retragă din viața publică pe 2 martie 2016, în favoarea Principesei Moștenitoare Margareta a României.

Consiliul Regal a luat notă de starea de sănătate a Majestății Sale, care a fost supus unei operații chirurgicale. Diagnosticele puse de echipa medicală au fost: “carcinomepidermoid metastazant”și “leucemi...

    Citește pe mediafax.ro


    Liviu Dragnea, 10 luni
    Regele Mihai a murit. Liviu Dragnea: „Lunga sa suferință nu a putut atenua șocul aceste...
    Oana Pellea, 10 luni
    REGELE MIHAI A MURIT. Oana Pellea: Majestate, să ne ierți!