A murit tatăl șefei DNA, Laura Codruța Kovesi
Foto: www.realitatea.net

A murit tatăl șefei DNA, Laura Codruța Kovesi

12 știri, 165

Procurorul Ioan Lascu era internat într-un spital din Târgu Mureș de mai multe zile, la secția Chirurgie, iar în cursul zilei de joi a decedat.

Acesta avea 70 de ani, iar apropiații spun că era bolnav de câțiva ani de zile. Deocamdată, nu se cunosc detalii cu privire la înmormântare, însă aceasta va avea loc la Mediaș, județul Sibiu, acolo unde locuia.

Ioan Lascu este tatăl procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Koveși, și a condus timp de treizeci de ani Parchetul de pe lângă Judecătoria Mediaș. În perioada 1980-2010, Lascu a fost prim-procuror.

Fostul procuror a fost internat, înainte de Crăciun, în stare foarte gravă, decompensat, la Secția de Chirurgie a Spitalului de Urgență din Târgu Mureș. Laura Kovesi a stat alături de tatăl ei încă de la ora 6 dimineața, potrivit unor surse din spital.

Surse din spital ne-au relatat că medicii și personalul medical s-a mobilizat pentru ca pacientul să beneficieze de cea mai bună îngrijire. Kovesi a stat în fiecare zi lângă tatăl ei, însoțită de mamă și de un bărbat, posibil fratele ei. Inițial, toți au fost îngroziți de prezența șefei DNA acolo, apoi au avut surpriza să constate că în fața lor stătea o femeie îndurerată. Era îmbrăcată în blugi, purta părul strâns în coadă și avea un halat alb peste hainele de stradă.

La fel ca totți ceilalți aparținători, stătea ziua întreagă pe scaun și aștepta o veste ...

    Citește pe evz.ro