Acțiune disciplinară față de Laura Codruța Kovesi. A publicat probe din dosarul familiei Cosma
Foto: stirileprotv.ro

Acțiune disciplinară față de Laura Codruța Kovesi. A publicat probe din dosarul familiei Cosma

16 știri, 4

Inspecția Judiciară a exercitat acțiune disciplinară față de fostul șef DNA, Laura Codruța Kovesi, pentru că nu a respectat confidențialitatea lucrărilor și a inserat într-un comunicat de presă pasaje din discuții ce vizau dosarul familiei Cosma, acestea fiind probe în respectiva cauză.

„Inspecția Judiciară a exercitat acțiunea disciplinară față de doamna Laura Codruța Kovesi, la data faptei procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție („DNA”), pentru nerespectarea (…) confidențialității lucrărilor care au acest caracter, precum și a informațiilor de aceeași natură de care a luat cunoștință în exercitarea funcției, cu excepția celor de interes public, în condițiile legii, abatere disciplinară prevăzută de art.

99 lit. j) din Legea nr. 303/2004. Inspectorii judiciari au reținut că procurorul a inserat în comunicatul de presă nr. 126/VIII/3/2018 pasaje din înregistrările discuțiilor purtate la sediul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești, despre care a luat cunoștință în exercitarea funcției și care constituiau probe într-un dosar înregistrat la Direcția Națională Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție”, precizează Inspecția Judiciară, printr-un comunicat de presă.

Citește pe businessmagazin.ro