Activitatea agenților imobiliari a scăzut cu circa 75% în martie, în București2Foto© business24.ro

Activitatea agenților imobiliari a scăzut cu circa 75% în martie, în București

, 5 știri, 15 vizualizări

Pentru a putea aprecia cât mai corect care era situația agenților imobiliari înainte de criza generată de pandemia COVID-19, precum și care sunt nevoile acestora, portalul Romanian.Realestate, deținut de Freedom Group, a derulat recent o cercetare de piață pe un eșantion relevant statistic, care a arătat faptul că peste 50% dintre agenții imobiliari care activează în București generează cifre de afaceri brute mai mici de 2.000 euro lunar, trăind practic la limita subzistenței.

De asemenea, 7% dintre respondenți generează în mod normal comisioane brute de peste 100.000 euro anual, cu o scădere estimată de peste 50% în 2020, dacă măsurile luate prin instaurarea stării de urgență se vor prelungi pentru câteva luni.

„Piața tranzacționărilor rezidențiale este în prezent cvasi înghețată, iar singurele proiecte de tranzacționare în derulare sunt cele care începuseră înainte de declanșarea acestei crize. Agenții imobiliari, care și până acum se confruntau cu problema discrepanței dintre venituri și volumul de muncă, vor avea destul de mult de suferit, dacă această situație se va prelungi dincolo de iunie.