Acuzații de mușamalizare în cazul morții lui Patrick Ekeng!5Foto© romaniatv.net

Acuzații de mușamalizare în cazul morții lui Patrick Ekeng!

, 6 știri, 19 vizualizări

Numele său apare în raportul WADA legat și de anumite teste făcute în cazul morții fotbalistului dinamovist Patrick Ekeng, în sensul că Vîjîială ar fi instruit angajații laboratorului să folosească o metoda de testare nevalidată, scrie publicația de specialitate sportsintegrityinitiative.com, care a intrat în posesia raportului WADA, declarat confidențial.

Acesta este cel de-al doilea raport WADA, după ce în 2017, în urma unei anchete amănunțite, Agenția Mondială Antidoping a suspendat Laboratorul de la București la 29 noiembrie 2017 pentru falsificarea rezultatelor unor teste antidoping efectuate de sportivi români. Principalii vizați de investigația WADA au fost directorul Laboratorului, Valentin Pop, și fosta directoare adjunctă Mirela Zorio, ambii destituiți din funcții în 2017.

Pop și Zorio au fost concediați din posturile lor, dar, în ciuda presiunii WADA, cel de-al doilea raport al organizației mondiale a constatat că ANAD a continuat să influențeze laboratorul până în decembrie 2017, precizează sursa citată.