Adevărata drama din România! Peste o treime dintre copiii din România trăiesc în locuințe fără toaletă în interior,3Foto© rfi.ro

Adevărata drama din România! Peste o treime dintre copiii din România trăiesc în locuințe fără toaletă în interior,

, 4 știri, 40 vizualizări

Peste o treime dintre copiii din România trăiesc în locuințe fără toaletă în interior, media UE fiind de 2,6%, iar unul din cinci copii care nu dispune de dotările sanitare în gospodărie nu se spală pe mâini după ce folosește toaleta, conform Raportului de cercetare „Bunăstarea copilului din mediul rural”, realizat în 2018 de o fundație.

În același timp, un raport al Ministerului Educației și Cercetării arăta că, în urmă cu trei ani, 2.219 unități de învățământ din România aveau grupurile sanitare situate în curte, fără apă curentă și fără canalizare, iar în anul 2018 funcționau cu grupuri sanitare neconforme 1.489 de școli și grădinițe. La începutul primăverii anului trecut, 1.180 de școli aveau în continuare grupuri sanitare necorespunzătoare,, potrivit Agerpres.

În anul 2018, populația deservită de sistemul public de alimentare cu apă a fost de 13.515.626 persoane în 2018, reprezentând 69,4% din populația rezidentă a României. În mediul rural, doar 35,3% din populația rezidentă era deservită de sistemul public de alimentare cu apă.