Adina Florea, despre Augustin Lazar: "Ar trebui sa se abtina. Are un interes personal evident"
Foto: www.money.ro

Adina Florea, despre Augustin Lazar: "Ar trebui sa se abtina. Are un interes personal evident"

12 știri, 26

Procurorul Adina Florea, propunerea ministrului Tudorel Toader pentru funcția de procuror șef al DNA, a declarat, vineri seara, că procurorul general, Augustin Lazăr, pune presiune pentru ca ea să nu ajungă în această funcție.

Într-o intervenție la Antena 3, Adina Florea l-a atact dur pe șeful Parchetului general, spunând că acesta ”își exercită funcția mai mult decât excesiv, cu rea-credință”.

De asemenea, ea a spus că procurorul general ar trebui să se abțină de la a face orice demers și că acesta „are un interes personal evident”. „Au fost chiar surse avizate, ca să folosesc un termen consacrat cel puțin într-o parte a presei scrise, care m-au avertizat să am mare grijă pentru că există o anume presiune din partea procurorului general. Mi s-a spus că DNA-ul nu este DIICOT, că vor fi surprize mai mari sau mai mici, dar nu m-am gândit niciun moment că surprizele vor fi de o asemenea anvergură”, a spus Adina Florea referindu-se la sesizarea depusă de procurorul general pe numele ei la Inspecția Judiciară.

„Pare că își exercită funcția mai mult decât excesiv, cu rea-credință, în condițiile în care există acest dosar penal pe rol, a spus și dumnealui chestiunea aceasta, dosar penal care nu s-a finalizat, despre care dumnealui a susținut că nu are cum să-l lege de persoana mea și atunci, deși există acest doar penal pe rol, iată sesizează cu o grabă nemaivăzută, nemaintâlnită, ...

    Citește pe libertatea.ro