Adina Florea, propunerea pentru șefia DNA, susține interviul în fața CSM
Foto: www.euractiv.ro

Adina Florea, propunerea pentru șefia DNA, susține interviul în fața CSM

42 știri, 15

Adina Florea, propunerea ministrului Justiției pentru ocuparea funcției de procuror-șef al DNA, urmează să susțină luni interviul în fața Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, care va da un aviz consultativ.

Pe 27 septembrie, Secția pentru procurori a CSM a decis amânarea audierii Adinei Florea, pe motiv că există o sesizare pe numele acesteia la Inspecția Judiciară. Amânarea a fost decisă cu 4 voturi ''pentru'' și 2 ''împotrivă''. Surse din CSM au precizat la acea dată că cele două voturi împotrivă au fost ale ministrului Justiției, Tudorel Toader, și vicepreședintelui Consiliului, Codruț Olaru.

În proiectul cu care a candidat la selecția de la Ministerul Justiției, Adina Florea, consideră că, pe lângă lucrurile bune, în activitatea procurorilor anticorupție din ultimii ani s-au înregistrat și destule abateri de la rigorile statului de drept.

"În ultimii ani, România a făcut pași importanți în lupta împotriva corupției, atât evaluările externe, cât și analizele interne reflectând rezultatele consistente în acest domeniu, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (...) jucând un rol central prin activitatea desfășurată în mod constant. Fără a nega, astfel, lucrurile bune care s-au realizat în ultimii ani, un bilanț necosmetizat al activității DNA pune în lumină destule, dacă nu prea multe, abateri de la rigorile statului de drept", su...

Citește pe agerpres.ro