Administrația Joe Biden vrea un impozit minim la nivel mondial pentru companiile multinaționale6Foto© rfi.ro

Administrația Joe Biden vrea un impozit minim la nivel mondial pentru companiile multinaționale

, 11 știri, 117 vizualizări

"Competitivitatea se referă mai mult la modul în care companiile care au sedii centrale în SUA se descurcă în raport cu alte companii în eforturile de fuziuni și achiziții la nivel mondial. Trebuie să ne asigurăm că guvernele au sisteme fiscale stabile care să genereze venituri suficiente pentru investiții în bunuri publice esențiale și pentru a răspunde crizelor, trebuie să ne asigurăm că toți cetățenii asumă în mod corect povara finanțării guvernelor", a argumentat Janet Yellen, citată de Mediafax.

Președintele SUA, Joseph Biden, a propus săptămâna trecută o serie de modificări fiscale în domeniul corporativ, care ar urma să genereze fonduri bugetare suplimentare de 2.000 de miliarde de dolari în următorii 15 ani, pentru finanțarea investițiilor în infrastructură.

Conform planului, taxa corporativă în SUA ar urma să fie majorată de la 21% la 28%, iar impozitul minim pentru profiturile obținute în străinătate de companiile americane ar urma să ajungă la cota de 21%. Administrația de la Washington pregătește și măsuri pentru a împiedica firmele să transfere sedii și locuri de muncă în afara Statelor Unite.