Adrian Mititelu, condamnat pe fond la 5 ani de închisoare pentru evaziune fiscală. Ce despăgubiri este obligat să plătrească2Foto© libertatea.ro

Adrian Mititelu, condamnat pe fond la 5 ani de închisoare pentru evaziune fiscală. Ce despăgubiri este obligat să plătrească

, 7 știri, 78 vizualizări

Tribunalul Dolj l-a condamnat pe patronul echipei FC U Craiova 1948, Adrian Mititelu, la 5 ani de închisoare pentru evaziune fiscală în formă continuată.

Decizia instanței nu este definitivă și a fost dată miercuri în dosarul în care Adrian Mititelu, împreună cu Ștefan Ionescu, Gheorghe Joavină, Gigi Cristian Oprea, Iancu Crăciunoiu, Gigel Preoteasa, Nuți Claudia Negru (fosta Preoteasa), Daniel Roșianu și Fănel Trandafir, a fost trimis în judecată de DIICOT în 2014 pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală, spălare a banilor și folosire cu rea credință a bunurilor societății.

Instanța i-a achitat pe inculpați de săvârșirea infracțiunilor de constituire grup infracțional organizat, spălare de bani și folosirea cu rea credință a bunurilor societății și i-a obligat la plata prejudiciului adus statului în sumă totală de 18.607.330 lei, la care se adaugă accesoriile fiscale calculate de la data producerii prejudiciului până la data achitării integrale a sumei datorate. Din această sumă, Adrian Mititelu și Gheorghe Sorin Joavină sunt obligați, în solidar, la plata sumei de 18.240.910 lei.