Adrian Rus, trimis la echipa secundă, după convocarea la naționala României3Foto© romaniatv.net

Adrian Rus, trimis la echipa secundă, după convocarea la naționala României

, 5 știri, 17 vizualizări

Adrian Rus are 23 de ani și dublă cetățenie română-ungară. El a fost unul dintre jucătorii de la naționala Under 21 care a pus umărul din plin la calificarea istorică a României în semifinalele Campioantului European de Tineret, din Italia și San Marino.

Acum, Adrian Rus a fost trimis la echipa secundă echipei sale, MOL Fehervar, după ce a acceptat convocarea la echipa națională de seniori a României pentru dubla cu Spania și Malta. Informația a fost oferită de selecționerul Cosmin Contra, într-un interviu la DigiSprot, care a afirmat că oficialii echipei din Ungaria au pus presiune pe Adrian Rus ca să aleagă naționala maghiară. Experiența de la Campionatul European de Tineret, unde Adrian Rus a reprezentat România, l-a făcut pe tânărul fundaș să-și păstreze opțiunea inițială și să nu schimbe taberele.

Adrian Rus a început fotbalul în Ungaria, la Fehergyarmat. În anul 2016, s-a transferat la Balmazujvaros, pentru care a evoluat două sezoane. În anul 2018 se transferă la Akademia Puskas, însă este împrumutat în România, la OSK Sepsi, pentru care bifează 14 prezențe. În acestă vară, Rus a fost achiziționat de MOL Fehervar - echipă controlată de premierul Ungariei, Viktor Orban.