Adrian Streinu-Cercel: Circa 22% din pacienții care se prezintă la spital au COVID-192Foto© a1.ro

Adrian Streinu-Cercel: Circa 22% din pacienții care se prezintă la spital au COVID-19

, 9 știri, 75 vizualizări

Adrian Streinu-Cercel a făcut câteva declarații îngrijorătoare, în cadrul emsiiunii ”Marius Tucă Show”. Medicul a mărturisit că aproximativ 22% dintre pacienții care merg la spital și sunt testați sunt infectați cu Covid-19. În opinia lui Adrian Streinu-Cercel, masca și spălatul pe mâini vor face diferența de acum încolo în ceea ce privește diminuarea răspândirii coronavirusului.

”Circa 22% din pacienții care se prezintă (la spital – n.red.) sunt pozitivi. (…) Orice cercetare e benefică. E bine să se facă cercetări. Lumea nu trebuie să uite că acest virus e în circultație pe teritoriul României. Nu trebuie să ne relaxăm în fața virusului. Tot ce am învățat până acum trebuie să aplicăm în continuare. Masca e cea care va face diferența, apa și săpunul sunt cele care vor face diferența.

România a făcut lucruri foarte bune. Nu s-a jucat cu termenii. România nu și-a permis să se joace cu termenii. România a acționat ca un tot. Populația a înțeles de la început că e la risc. Fără populație nu am fi ajuns aici. Mai facem noi mici scăpări, dar, în general, România s-a comportat foarte bine. Au intervenit și autoritatile. Starea de urgență a fost pusă la punct. Mă uit la datele oficiale de azi. Italia, 145 de decese, Spania, 87 de decese, Franța, 483 de decese, (…) România,16 decese. E un lucru bun”, a declarat medicul la Marius Tucă Show.