Adrian Ursea, noul antrenor al lui Nice5Foto© libertatea.ro

Adrian Ursea, noul antrenor al lui Nice

, 9 știri, 21 vizualizări

Antrenorul român Adrian Ursea se ocupă de destinele clubului din Ligue 1, Nice, după ce fostul principal, Patrick Vieira, a fost demis astăzi în urma eșecului din Europa League, 2-3 cu Bayer Leverkusen pe teren propriu. Astfel, secundul Adrian Ursea a fost promovat ca interimar și va conduce, în această calitate, gruparea de pe Coasta de Azur în deplasarea de duminică de la Reims.

În vârstă de 53 de ani, Ursea se află în staff-ul tehnic al lui Nice din 2016, când a venit împreună cu fostul antrenor, elvețianul Lucien Favre, alături de care colaborase și la Borussia Monchengladbach. După plecarea lui Favre la Dortmund în 2018, românul a rămas la Nice ca secund al lui Patrick Vieira.

Fostul campion mondial din 1998 a venit la Nice după prima sa experiență de antrenor, la New York City FC. Cu echipa de pe Riviera franceză, a terminat pe locul al șaptelea în primul său sezon, apoi a calificat-o în Europa League în urma clasării pe poziția a cincea în momentul când campionatul a fost înghețat din cauza pandemiei de coronavirus.