Adrian Zuckerman, propus de Trump pentru funcția de ambasador în România, va fi audiat în Senat5Foto© stirileprotv.ro

Adrian Zuckerman, propus de Trump pentru funcția de ambasador în România, va fi audiat în Senat

, 23 știri, 3 vizualizări

Audierea este prevăzută să înceapă joi la 09:45 a.m. ora locală, conform agendei publicate pe site-ul comitetului. Președintele Trump a trimis inițial Senatului la sfârșitul lunii iulie anul trecut nominalizarea lui Adrian Zuckerman pentru funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar al SUA în România. Din motive procedurale, întregul proces a fost reluat în ianuarie 2019, când Congresul american a început o nouă sesiune, în urma alegerilor de la jumătate de mandat desfășurate în noiembrie 2018.

În prezentarea făcută pe site-ul Casei Albe, se menționează că Zuckerman a emigrat în Statele Unite din România la vârsta de 10 ani și vorbește fluent româna. De profesie avocat, el a fost admis în baroul din New York în 1984, fiind partener în cadrul firmei internaționale de avocatură Seyfarth Shaw LLP.

Anterior, a mai ocupat funcția de co-coordonator al departamentului de servicii naționale imobiliare și pentru companii la Epstein Becker & Green, PC, New York, iar mai înainte a fost coordonator pentru proprietăți imobiliare la Lowenstein Sandler, LLP, New York.