Aeroportul Otopeni redeschide pista 2 după încheierea lucrărilor
Foto: www.libertatea.ro

Aeroportul Otopeni redeschide pista 2 după încheierea lucrărilor

6 știri, 17

Aeroportul Otopeni redeschide pista 2, miercuri, 13 iunie, după încheierea recepției la terminarea lucrărilor. Anunțul a fosat făcut de Compania Națională Aeroporturi București (CNAB).

Procedurile de redeschidere a pistei 2 a Aeroportului Internațional „Henri Coandă” încep de mâine, au anunțat oficialii, într-un comunicat citat de Agerpres.ro.

„În urma încheierii recepției la terminarea lucrărilor pentru pista 2 (08L-26R) a aeroportului Henri Coandă, CN Aeroporturi București va demara, mâine, 13 iunie a.c. procedurile de redeschidere a acestei piste pe întreaga ei lungime. Aceste proceduri implică reconfigurarea marcajelor și balizajului, verificarea din zbor a configurației pistei și a sistemelor de radio navigație, efectuarea unei inspecții din partea Autorității Aeronautice Civile Române, iar pe perioada derulării lor întreaga pistă va fi obligatoriu închisă pentru trafic, urmând a fi redeschisă la termenul stabilit prin graficul de lucru, respectiv 20 iunie”, se arată în comunicatul CNAB.

Redeschiderea pistei 2 pe întreaga lungime de 3,5 kilometri va permite operarea zborulor în condiții bune, susțin oficialii Companiei Naționale Aeroporturi București. Astfel, se vor evita congestiile de trafic, atât în lunile de vârf (iulie și august), cât și în cele de iarnă când există condiții dificile.

„Întrucât în perioada 13 – 20 iunie se va opera cu o singură pistă, fapt ce va im...

    Citește pe libertatea.ro