Afganistan: Discuțiile cu Statele Unite s-au încheiat3Foto© agerpres.ro

Afganistan: Discuțiile cu Statele Unite s-au încheiat

, 5 știri, 11 vizualizări

Echipele au lucrat până luni dimineață, a precizat purtătorul de cuvânt într-o postare pe Twitter.El a numit discuțiile 'lungi și benefice'. 'Am convenit ca ambele părți să-și consulte conducerea asupra pașilor următori', a spus Zabihullah Mujahid. Talibanii au refuzat până acum să discute cu guvernul afgan, pe care îl numesc un 'regim de marionete'.

Deși nu există încă nicio asigurare că progresele sunt iminente, mai multe surse au declarat că diferențele de ambele părți sunt mici. Statele Unite și talibanii se întâlnesc încă din vara trecută în speranța de a găsi o soluție pașnică la conflictul afgan de aproape două decenii. Washingtonul dorește în primul rând ca talibanii să garanteze că Afganistanul nu va deveni un refugiu sigur pentru teroriști, în timp ce talibanii se concentrează pe asigurarea retragerii tuturor forțelor străine conduse de SUA din Afganistan.

Potrivit Statelor Unite, un acord ar trebui să includă de asemenea o încetare a focului și discuții directe între guvernul afgan și talibani, scrie Agerpres.