Afganistan: Mai mulți polițiști afgani uciși, din eroare, în urma unui bombardament american2Foto© libertatea.ro

Afganistan: Mai mulți polițiști afgani uciși, din eroare, în urma unui bombardament american

, 6 știri, 23 vizualizări

'În cursul unor lupte intense cu talibanii la Lashkar Gah', provincia Helmand, 'partenerii noștri afgani au cerut un sprijin aerian de precizie', a indicat un purtător de cuvânt al armatei americane în Afganistan, colonelul David Butler. Potrivit acestuia, o 'unitate de coordonare afgană' a 'semnalat și confirmat că zonele erau libere de forțe aliate', dar 'din păcate nu a fost așa și a urmat un tragic incident'.

'Forțele de securitate afgane, precum și insurgenți talibani au fost uciși în urma acestor lovituri', a adăugat el, fără să ofere un bilanț al victimelor. 'Regretăm aceste pierderi tragice de vieți din partea partenerilor noștri' și 'examinăm eroarea pentru a ne asigura că astfel de incidente nu se vor repeta', a adăugat colonelul Butler. Potrivit unor surse, bilanțul exact ar varia între 8 și 18 polițiști uciși și alți aproximativ 12 răniți.

'Confirm că a fost un bombardament aerian asupra poliției afgane și că opt ofițeri de poliție au fost uciși și alți 12 răniți', a declarat purtătorul de cuvânt al guvernatorului provinciei Helmand, Omar Zwak.