Africa de Sud, stare de catastrofă naturală, secetă istorică
Foto: www.dcnews.ro

Africa de Sud, stare de catastrofă naturală, secetă istorică

12 știri, 61

Autoritățile din Africa de Sud au decretat marți stare de catastrofă naturală în întreaga țară din cauza secetei istorice care afectează de mai multe luni Cape Town, aglomerare urbană amenințată cu întreruperea aprovizionării cu apă potabilă, transmite France Presse.

Această decizie, publicată în monitorul oficial, a fost luată după 'o reevaluare a amplorii și gravității secetei actuale'' și încredințează acum guvernului gestionarea crizei. Sub autoritatea executivului, toate instituțiile statului sunt mandatate să pună în aplicare 'planurile de urgență, măsuri imediate de ajutor și de construcție' necesare, conform textului deciziei ce a fost semnat de directorul Centrului național de gestiune a situațiilor de urgență, Mmaphaka Tau.

Orașul Cape Town, cea de-a doua aglomerare urbană ca mărime din Africa de Sud, este afectat de o secetă gravă de aproape un secol. Rezervele de apă sunt la un nivel minim.

Pentru a economisi apa, celor aproximativ 4 milioane de locuitori din Cape Town li s-a solicitat să nu consume mai mult de 50 de litri de apă pe zi, de persoană - echivalentul unui duș de trei minute. Autoritățile au amenințat cu amenzi pentru cei care nu vor respecta această măsură, însă deocamdată nu au fost aplicate sancțiuni.

    Citește pe dcnews.ro