Agenția Europeană pentru Medicamente a amânat decizia privind autorizarea vaccinului Moderna7Foto© agerpres.ro

Agenția Europeană pentru Medicamente a amânat decizia privind autorizarea vaccinului Moderna

, 18 știri, 64 vizualizări

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunțat luni seara, la Amsterdam, amânarea până miercuri a deciziei cu privire la recomandarea utilizării unui al doilea vaccin împotriva COVID-19, transmite dpa. Un comitet de experți EMA s-a reunit luni, cu două zile mai devreme decât era planificat inițial, pentru a discuta despre aprobarea vaccinului dezvoltat de firma americană Moderna.

Unele întrebări legate de acest vaccin rămân deschise, potrivit participantului olandez la acest comitet. EMA nu a exclus posibilitatea de a nu se ajunge la adoptarea unei decizii înaintea întâlnirii comitetului, programată pentru miercuri. Vaccinul Moderna a fost deja aprobat în Statele Unite și Canada.

După ce EMA recomandă vaccinul, Comisia Europeană trebuie să îl aprobe în mod oficial, etapă care nu ar trebuie să ia mult timp și este considerată o formalitate. EMA a autorizat deja în decembrie utilizarea vaccinului dezvoltat de Pfizer și BioNTech. Uniunea Europeană a comandat 160 de milioane de doze de vaccin Moderna. AGERPRES/(AS - autor: Raluca Anghel, editor online: Alexandru Cojocaru)