Agenția Standard Poor s reconfirmă perspectiva stabilă a ratingului României5Foto© money.ro

Agenția Standard Poor s reconfirmă perspectiva stabilă a ratingului României

, 11 știri, 26 vizualizări

Agenția Standard & Poor's a anunțat vineri seara ca menține ratingul BBB- al României cu perspectivă „stabilă”, comunicată inițial la 1 martie dar amânată la cererea Ministerului Finanțelor Publice.

"România continuă să sufere din cauza corupției, deși Direcția Națională Anticorupție a făcut progrese treptate în ultimii ani. Acestea fiind spuse, reformele juridice controversate pentru a diminua acuzațiile de corupție și intervenția politică în instituțiile independente riscă să slăbească statul de drept și să diminueze masurile de control și echilibru" arată S&P în declarația de presă, făcând de asemenea referire la potențialele riscuri generate de pachetul de politici adoptat recent prin ordonanța de urgență 114.

"În ultimii trei ani, mediul de afaceri al României s-a deteriorat, după cum indică studiul "Ușurința de a face afaceri" al Băncii Mondiale și, în special, Clasamentul Competitivității Globale al Forumului Economic Mondial, în care România a scăzut cu aproximativ 15 locuri începând din 2015.