Potaissa Turda a câștigat Cupa Challenge la handbal masculin
Foto: www.libertatea.ro

Potaissa Turda a câștigat Cupa Challenge la handbal masculin

6 știri, 33

AHC Potaissa Turda a cucerit în premieră Cupa Challenge la handbal masculin, duminică, deși a fost învinsă de formația elenă AEK Atena cu scorul de 27-26 (11-18), în Sala Olimpică ”Nikos Gkalis” din Atena, în manșa secundă a finalei, informează Agerpres.

Potaissa a câștigat trofeul după ce în tur se impusese cu scorul de 33-22.

Turdenii au jucat a doua lor finală consecutivă în Cupa Challenge, anul trecut pierzând ambele manșe cu Sporting Lisabona, 28-37 în Portugalia și 24-30 la Cluj-Napoca.

Potaissa a arătat că este mai bună decât AEK și a dominat meciul din capitala Greciei conducând aproape tot meciul, victoria de palmares a gazdelor venind dintr-o aruncare de la 9 metri tratată cu superficialitate de ardeleni în ultima secundă.

Echipa antrenată de Horațiu Gal a făcut o primă repriză excelentă și conducea la pauză cu 18-11. Potaissa avea 21-17 în min. 43, dar ultimul sfert de oră jucătorii turdeni nu s-au mai concentrat la joc, fiind clar că nu mai pot scăpa trofeul, iar AEL a forțat și obținut o victorie de consolare. În min. 54, gazdele au reușit egalarea, 23-23, apoi trei jucători de la Potaissa au fost eliminați câte 2 minute la intervale scurte, însă Potaissa a reușit să marcheze și în trei jucători.

Oaspeții au ratat și o aruncare de la 7 metri, dar grecii au obținut victoria cu 27-26, la ultima fază.

    Citește pe libertatea.ro