Alba Iulia: Peste 20 de copii cu profesor, fără cazare, au înnoptat în catedrală4Foto© puterea.ro

Alba Iulia: Peste 20 de copii cu profesor, fără cazare, au înnoptat în catedrală

, 13 știri, 83 vizualizări

Situatie revoltatoare la Alba Iulia, de Ziua Nationala: 22 de copii cu vârste între 11 și 14 ani, însoțiți de un profesor, din județul Olt, au venit să participe, de vineri, la festivitățile prilejuite de Ziua Națională de la Alba Iulia, dar fără a avea cazare asigurată, motiv pentru care au înnoptat în catedrală, unde, din cauza epuizării, unui copil i s-a făcut rău, transmite Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba, locotenent Alina Marescu Dumitrescu, un apel la 112 a anunțat, sâmbătă seara, că un băiat se simte rău în interiorul Catedralei Reîntregirii. La sosirea echipajului de prim ajutor s-a constatat că era un grup de 22 de copii și un profesor, care erau în Alba Iulia din data de 30 noiembrie și care nu aveau cazare.

La fața locului au fost trimise mai multe ambulanțe, fiind evaluați toți copiii.

Cu excepția băiatului care a rămas la spital pentru investigații, restul elevilor și profesorul au fost cazați în noaptea de sâmbătă spre duminică la Colegiul Național "Horea, Cloșca și Crișan", unde, în contextul unui număr mare de vizitatori așteptați de 1 Decembrie la Alba Iulia, a fost amenajat "un spital de linia întâi" și există, ca atare, paturi.