Tăriceanu: Nu acceptăm ca DNA să facă guvernul

Tăriceanu: Nu acceptăm ca DNA să facă guvernul

16 știri, 21

El a afirmat că nu se poate accepta ca "DNA să facă Guvernul României".

Tăriceanu a mai spus că îi va comunica această decizie premierului Mihai Tudose, care va trebui să țină cont de argumentele pe care i le va prezenta.

El a explicat că în ședința ALDE s-a discutat despre necesitatea de a afirma în continuare dorința de a menține actuale coaliție și a acorda sprijinul Guvernului, precum și despre remanierea propusă de premier.

Tăriceanu a mai afirmat că este dreptul premierului de a decide remanierea Guvernului și că era de preferat ca ALDE să fi fost informat în coaliție, și nu să afle de la televizor.

"Domnul Tudose a vorbit despre posibilitatea remanierii și a prezentat două tipuri de argumente. Trebuie să vă spun că este dreptul prim-ministrului să propună, dacă este necesar, remanierea Guvernului. Este de preferat să nu aflăm asta din public, ci să se discute în interiorul coaliției. Cele două considerente pe care premierul le-a prezentat au fost cele legate de competențe și performanță, precum și de acțiunea practică a DNA-ului, care a deschis o serie de dosare.

Punctul nostru de vedere este clar: În ultima perioadă au apărut atât de multe informații și dovezi de abuzuri ale celor din DNA (...) care pun sub semnul îndolielii existența statului de drept. (...) Ne întrebăm care mai este respectul pentru lege și Constituție", a mai susținut liderul ALDE.

El a mai spus c...

    Citește pe stirileprotv.ro