Două persoane, în stare critică, după expunerea la o SUBSTANȚĂ NECUNOSCUTĂ în apropiere de Salisbury / Poliția Wiltshire a declarat situația drept "un incident major"
Foto: adevarul.ro

Două persoane, în stare critică, după expunerea la o SUBSTANȚĂ NECUNOSCUTĂ în apropiere de Salisbury / Poliția Wiltshire a declarat situația drept "un incident major"

14 știri, 23

Două persoane au fost spitalizate în stare critică după ce au fost expuse la o substanță necunoscută în orășelul Amesbury, la mică distanță de Salisbury, locul unde, în luna martie, fostul spion rus Serghei Skripal și fiica sa au fost otrăviți, în urma unui presupus atac cu arme chimice.

Un bărbat și o femeie, ambii în vârstă de aproximativ 40 de ani, sunt spitalizați în Spitalul Districtual Salisbury, a anunțat Poliția Wiltshire, potrivit site-ului cotidianului The Independent. Mai multe locuri din zona Salisbury și Amesbury au fost închise publicului ca măsură de precauție, autoritățile comunicând că nu este încă clar dacă cele două persoane au fost victimele unei infracțiuni.

Cele două persoane au fost găsite inconștiente, sâmbătă după-amiază, la o adresă din Amesbury, localitate situată la aproximativ 11 kilometri nord-nord-est de Salisbury. Inițial, autoritățile au crezut cele două victime au consumat droguri ilegale, însă testele au invalidat această ipoteză, potrivit mediafax.ro.

Poliția Wiltshire a declarat situația drept „un incident major după ce se presupune că două persoane ar fi fost expuse la o substanță necunoscută în Amesbury”. Autoritățile efectuează acum teste medicale pentru a stabili substanța la care au fost expuse cele două persoane.

Public Health England (PHE), agenția de sănătate publică pentru regiunea Anglia, a transmis că nu există semnale care să ...

    Citește pe cotidianul.ro