ALERTA! SUA. Alerta de atac cu racheta balistica, trimisa din greseala populatiei!
Foto: www.bzi.ro

ALERTA! SUA. Alerta de atac cu racheta balistica, trimisa din greseala populatiei!

9 știri, 193

O alerta de atac cu racheta a provocat panica si incertitudine in randul populatiei in cursul acestei dimineti in statul american Hawaii, informeaza BBC. Dupa ce in luna decembrie a anului trecut, pe fondul tensiunii create de experimentele nord-coreenilor cu rachete balistice, Protectia Civila din statul american Hawaii a testat, pentru prima data de la finalul Celui De Al Doilea Razboi Mondial, sirenele de avertizare a populatiei in cazul unui atac nuclear.

Sambata dimineata, in Hawaii, timp de cateva minute a fost haos, atat populatia, cat si autoritatile fiind luate complet luate prin surprindere de alerta trimisa de Protectia Civila.

Avertismentul, care continea un text extrem de ingrijorator, a fost trimis din greseala populatiei.

”Amenintare cu racheta balisica asupra Hawaii. Adapostiti-va imediat! Acesta nu este un exercitiu!”, anunta alerta trimisa de Protectia Civila.

Un angajat al apararii civile urmeaza sa fie anchetat dupa o greseala socanta in dimineata zilei de sambata, cand o avertizare gresita de alerta a unei rachete balistice a trimis mii de oameni catre adaposturi, informeaza Mediafax. Alerta a durat 38 de minute pana cand o alta informare a fost transmisa pe telefoane, timp in care, potrivit martorilor si imaginilor, lumea a fugit ingrozita sa se adaposteasca.

Guvernatorul statului, David Ige, si-a cerut scuze si a spus ca alerta a fost provocata de un a...

    Citește pe bzi.ro