Alina Gorghiu, CERERE de ultimă oră către Autoritatea Electorală Permanentă3Foto© stirileprotv.ro

Alina Gorghiu, CERERE de ultimă oră către Autoritatea Electorală Permanentă

, 8 știri, 29 vizualizări

„Solicit AEP să își facă datoria și să suspende acordarea subvențiilor către PSD, prin aplicarea art. 24 alin. (1) raportat la art. 25 alin. (1) și (2) din Legea nr. 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale, republicată, cu modificările și completările ulterioare. AEP ignoră una dintre atribuțiile sale expres prevăzute de Regulamentul de organizare și funcționare!”, a scris Gorghiu pe pagina sa de Facebook.

Ea precizează că art. 3 lit. a) din regulament prevede ca una din atribuțiile AEP este aceea de a controla respectarea legislației în materie electorală și de a aplica sancțiuni atunci când este cazul.

„Având în vedere că există, conform comunicatului de presă al DNA din data de 02.04.2019, suspiciunea rezonabilă că domnul Mircea Drăghici nu a respectat dispozițiile art. 25 alin. (2) raportat la alin. (1) din Legea nr. 334/2006, unde se prevede clar ce destinații pot avea veniturile care provin din subvenții de la bugetul de stat, E OBLIGATORIU ca AEP să acționeze în consecință.