Alte șase pachete cu 170 kg de cocaină, găsite plutind pe mare în apropierea graniței cu România5Foto1Video© bzi.ro

Alte șase pachete cu 170 kg de cocaină, găsite plutind pe mare în apropierea graniței cu România

, 11 știri, 8 vizualizări

Șase pachete cu 170 kg de cocaină de puritate ridicată au fost găsite plutind pe Marea Neagră, în apropierea localității Șabla, nu departe de frontiera cu România, a informat ministrul de interne bulgar, Mladen Marinov, în ședința de guvern de miercuri, transmite BTA. Cocaina se afla într-o vestă de salvare și era învelită în ambalaj rezistent la apă.

Potrivit ministrului Marinov, cel mai probabil este vorba despre un caz de predare de droguri pe mare. Autoritățile române și bulgare lucrează la acest caz din data de 5 aprilie. O mare cantitate de cocaină a fost descoperită și pe litoralul românesc. Autoritățile au intensificat supravegherea în zona Șabla. Pachetele conțineau coduri și înscrisuri, a mai declarat Mladen Marinov.

Mai multe informații despre acest caz urmează să fie furnizate într-o conferință de presă la Kavarna. Prim-ministrul Boiko Borisov a declarat că, acum două zile, inspectorii vamali bulgari au interceptat peste o tonă de marijuana. Șeful guvernului a mai afirmat că, în ultimii doi ani, la frontierele țării au fost confiscate cantități record de droguri.