Am aflat când va fi gata metroul din Drumul Taberei3Foto© a1.ro

Am aflat când va fi gata metroul din Drumul Taberei

, 8 știri, 15 vizualizări

Metroul din Drumul Taberei ar putea fi inaugurat la finele primului semestru din 2020, estimează Mariana Miclăuș, noul director general al Metrorex. Anterior, foști oficiali ai Metrorex și de la Transporturi preconizau că până la finele acestui an va fi deschisă circulația pe tronsonul Eroilor – Râul Doamnei al Magistralei 5, scrie economica.net.

„O estimare este anul viitor. La sfârșitul semestrului 1, începutul semestrului 2, sperăm să reușim să finalizăm tot ceea ce s-a început„, a răspuns joi șefa Metrorex la întrebările presei cu privire la deschiderea circulației pe cea mai nouă magistrală de metrou.

Amintim că ministrul pentru Transporturi și Comunicații, Lucian Bode, a afirmat la rândul său că tronsonul de metrou Drumul Taberei – Eroilor, de pe Magistrala 5, nu va putea fi recepționat în acest an. Licitațiile la tronsonul respectiv au început în 2008, iar lucrările în 2012. Termenul de finalizare era programat pentru decembrie 2019, cu o întârziere de 4 ani față de data inițială.