Ambasada Germaniei: Abuzul în serviciu se PEDEPSEȘTE în Germania. Cum este reglementat
Foto: www.mediafax.ro

Ambasada Germaniei: Abuzul în serviciu se PEDEPSEȘTE în Germania. Cum este reglementat

9 știri, 32

„Pedepsele ajung de la amenzi modeste până la măsuri disciplinare și chiar pedepse considerabile cu privare de libertate", precizează misiunea diplomatică.

Ambasada Germania s-a numărat printre cele 12 reprezentanțe diplomatice care în 28 iunie au transmis o declarație comună în care fac apel la toate părțile implicate în modificarea Codului Penal și a Codului de procedură penală să evite schimbările care ar slăbi statul de drept sau capacitatea României de a lupta împotriva infracționalității și corupției.

Cele douăsprezece state - Belgia, Canada, Danemarca, Elveția, Finlanda, Franța, Germania, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Suedia și Statele Unite ale Americii - își exprimă îngrijorarea că mai multe modificări propuse Codurilor penale pot împiedica cooperarea internațională în domeniul aplicării legii și pot afecta negativ lupta împotriva infracțiunilor violente, a infracționalității organizate transfrontaliere, a infracțiunilor financiare și a traficului de droguri și de ființe umane.

Acestea îndeamnă autoritățile să reexamineze răspunsul experților juridici români precum Consiliul Superior al Magistraturii și să solicite sprijinul experților juridici internaționali.

    Citește pe money.ro