Ambasadorul Egiptului, despre mutarea ambasadei României la Ierusalim© realitatea.net

Ambasadorul Egiptului, despre mutarea ambasadei României la Ierusalim

, 5 știri, 23 vizualizări

Ideea de a muta Ambasada României de la Tel Aviv la Ierusalim presupune o decizie care comportă mai multe riscuri decât dividende și va avea un impact în relațiile Bucureștiului cu arabii și lumea musulmană și chiar și cu anumite țări europene, avertizează ambasadorul Egiptului la București, Salah el-Sadek, într-un interviu pentru Digi24. În plus, „sunteți acum la președinția Consiliului Uniunii Europene. Asta înseamnă că ar trebui să-i uniți pe europeni, nu să îi divizați”, le transmite diplomatul oficialilor de la București.

Întrebat la Digi24 despre faptul că premierul Dăncilă a menționat posibilitatea mutării ambasadei noastre din Israel, de la Tel Aviv, la Ierusalim și despre consecința acestui gen de mutare, în rândul țărilor arabe, ambasadorul a răspuns: „Pe termen lung, trebuie să vedem cine are dreptul de decizie și de a se ocupa cu relațiile internaționale în această țară, așa cum spune Constituția voastră, nu a noastră.

Este președintele. Voi sunteți acum la președinția Consiliului Uniunii Europene. Asta înseamnă că ar trebui să-i uniți pe europeni, nu să îi divizați.