Ambasadorul român la Budapesta, convocat de Ministerul de Externe al Ungariei

Ambasadorul român la Budapesta, convocat de Ministerul de Externe al Ungariei

19 știri, 37

Premierul Mihai Tudose a vorbit miercuri la Realitatea TV despre rezoluția privind autonomia Ținutului Secuiesc, semnată recent la Cluj-Napoca de cele trei formațiuni politice maghiare (UDMR, PPMT și PCM), apreciind că ”dacă steagul secuiesc va flutura pe instituțiile de acolo, toți vor flutura lângă steag”.

Ministerul de Externe din Ungaria califică inacceptabile declarațiile premierului Mihai Tudose și așteaptă scuze de la acesta, potrivit dailynewshungary.com.

Declarațiile premierului român "depășesc toate limitele, sunt fără precedent în politica europeană și marchează pentru totdeauna sufletul și memoria tuturor ungurilor", a spus purtătorul de cuvânt al premierului, Balazs Hidveghi.

De asemenea, în urma afirmațiilor premierului Mihai Tudose Ministerul de Externe al Ungariei l-a convocat pe ambasadorul României la Budapesta, Marius-Gabriel Lazurca.

Premierul Mihai Tudose trebuie să își retragă declarația privind autonomia Ținutului Secuiesc, a declarat, la RFI, președintele UDMR, Kelemen Hunor, care se declară șocat și așteaptă scuze de la prim-ministru. Liderul UDMR mai spune că aceste afirmații nu pot rămâne fără consecințe.

”Absolut inacceptabile. Nu mă așteptam de la Mihai Tudose, pentru că nu are antecedente, el nu avea declarații de acest tip niciodată de când eu îl cunosc, de aceea m-a șocat această declarație. În UE nu poți să propui fără consecințe politice rei...

    Citește pe stirileprotv.ro