AmCham: 94% din investitori consideră lipsa infrastructurii de transport un impediment major în dezvoltarea economică a României© agerpres.ro

AmCham: 94% din investitori consideră lipsa infrastructurii de transport un impediment major în dezvoltarea economică a României

, 4 știri, o vizualizare

Conform datelor centralizate, în privința planurilor investiționale ale mediului de business, răspunsurile celor 120 de companii membre AmCham România au arătat că acestea denotă prudență pentru anul 2019. Astfel, cele mai multe organizații preconizează, în acest an, investiții de până la un milion de euro, deciziile în acest sens fiind puternic condiționate de stabilitatea politică, de investițiile în infrastructură și de creșterea performanței din administrația publică.

"Anul 2018 din punct de vedere al performanțelor a fost un an bun și foarte bun pentru majoritate companiilor care activează în România. Doar 4% dintre companiilor chestionate au spus că anul 2018 nu a fost un an bun. 79% dintre ei spun că veniturile au crescut.

Este un rezultat îmbucurător care ne dă motive de optimism, dar există și o serie de cauze care, prin prisma mediului politic, au fost puse în evidență. Pentru anul 2019, mediul de afaceri se declară optimist, și în continuare se menține trendul de creștere a veniturilor și a numărului de angajați.