Amendă de 1 miliard de dolari pentru gigantul bancar JPMorgan, după ce a fost investigat pentru manipularea piețelor© puterea.ro

Amendă de 1 miliard de dolari pentru gigantul bancar JPMorgan, după ce a fost investigat pentru manipularea piețelor

, 4 știri, 112 vizualizări

Gigantul bancar american JPMorgan Chase este aproape de o înțelegere prin care va plăti o amendă de aproape 1 mld. dolari pentru a pune capăt unei investigații referitoare la o potențială manipulare a unor piețe prin divizia de tranzacționare, potrivit unor surse citate de CNBC.

Înțelegerea dintre JPMorgan și mai multe agenții americane ar putea fi semnată chiar săptămâna aceasta, potrivit Bloomberg. Aceasta ar pune capăt investigațiilor desfășurate de Departamentul de Justiție, Comisia pentru Tranzacționare de Mărfuri și SEC, autoritatea de supraveghere financiară din SUA.

O amendă de 1 mld. dolari ar reprezenta un record pentru practicile de care este acuzată banca, cunoscute în SUA drept „spoofing“, adică modul în care traderii aruncă în piață un val de ordine pe care nu au intenția de a le executa niciodată. Această practică a fost interzisă după criza financiară din 2008. Înțelegerea nu se va concretiza cu restricții asupra altor segmente din businessul JPMorgan, însă banca ar putea fi forțată să-și recunoască vina.