Codul de procedură penală a fost votat de Senat
Foto: www.zf.ro

Codul de procedură penală a fost votat de Senat

12 știri, 7

Amendamentele controversate la Codul de procedură penală, la vot, în Senat. Raportul comisiei speciale privind modificările aduse Codului de procedură penală va fi dezbătut de Senat, urmând ca parlamentarii să dea și votul tot astăzi. Proiectul de lege înaintează cu pași repezi, având în vedere că raportul a fost elaborat săptămâna trecută. De altfel, și președintele comisiei speciale, Florin Iordache, a anunțat că săptămâna viitoare, același proiect de lege va ajunge la votul final și în Camera Deputaților.

Senatorii discută și votează astăzi amendamentele controversate adoptate la Codul de procedură penală, săptămâna trecută.

Poate cel mai important dintre acestea face referire la arestarea preventivă, care va putea fi dispusă mult mai greu. Nu va mai fi suficientă suspiciunea rezonabilă, ci vor fi necesare probe sau a indicii temeinice că suspectul a săvârșit o infracțiune, a influențat martorii sau a încercat să distrugă probe.

O altă modificare controversată face referire la denunțuri. Mai exact, ele vor aduce reduceri de pedeapsă doar dacă au fost făcute în maximum 6 luni de la comiterea infracțiunii.

Dezvăluirile din dosarele penale vor fi interzise. Un alt amendament adoptat prevede că distribuirea, în spațiul public, de informații referitoare la dosarele penale, atât timp cât nu a fost dată și o sentință, este ilegală. Cu alte cuvinte, cine face dezvăluiri referitoa...

    Citește pe libertatea.ro