Anchetă a ministerului după apariția unor înregistrări în care cadavrul unui urs împușcat este târât, strâns de gât cu sfori și stropit9Foto2Video© cotidianul.ro

Anchetă a ministerului după apariția unor înregistrări în care cadavrul unui urs împușcat este târât, strâns de gât cu sfori și stropit

, 17 știri, 13 vizualizări

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a anunțat demararea unei anchete la Agenția Județeană de Protecția Mediului Buzău și la Garda de Mediu, după apariția în spațiul public a unor imagini în care cadavrul unui urs, împușcat în comuna Colți, este stropit cu bere și batjocorit de cei care l-au capturat. Animalul teroriza localnicii din zona de munte a județului Buzău din anul 2015 și a fost împușcat, joi, după ce Ministerul Mediului a eliberat aviz pentru recoltarea animalului.

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a anunțat, joi seară, pe contul său de Facebook, că vineri, la prima oră, o echipă de la Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu va descinde la Buzău pentru a ancheta modul în care a fost sacrificat ursul.

”Este inadmisibil!!!La prima oră a dimineții, o echipă de comisari de la Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu va fi la Buzău. Vom cere inclusiv intervenția organelor de cercetare penală! Iar Corpul de Control al Ministrului va verifica modul în care cei din Agenția și Garda județene și-au îndeplinit atribuțiile. Le garantez vinovaților că vor plăti scump!”, a scris Grațiela Gavrilescu.