Anchetele epidemiologice, făcute de studenți2Foto© stirileprotv.ro

Anchetele epidemiologice, făcute de studenți

, 5 știri, 21 vizualizări

Pe fondul creșterii alarmante a numărului de cazuri de infectări cu virusul SARS-CoV-2, un număr de 250 de studenți bucureșteni se implică în realizarea anchetelor epidemiologice din Capitală, Direcția Publică de Sănătate a Municipiului București fiind de mult depășită de avalanșa contaminărilor. Cei mai mulți (150) sunt studenți mediciniști, de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Carol Davila”, însă au decis să se alăture acestui proiect și studenți de la alte instituții de învățământ superior din Capitală.

În fiecare zi, cei 250 de tineri voluntari vor fi prezenți în cele două puncte de lucru coordonate de Prefectura Capitalei (Arena Națională și sediul Direcției de Sănătate Publică) de unde vor derula aceste anchete epidemiologice, potrivit unui comunicat al (UMF) „Carol Davila”. Concret, studenții aflați la sediul DSP vor demara activitatea de call-center prin care vor prelua apelurile către DSP, iar cei aflați la Arena Națională au sarcina de a-i apela telefonic pe oamenii testați pozitiv cu SARS-CoV-2 în vederea depistării numărului de oameni cu care aceștia au intrat în contact.

„Le mulțumesc tuturor rectorilor Universităților bucureștene pentru răspunsul pozitiv ce vizează alăturarea în acest proiect de voluntariat și, totodată, tuturor studenților pentru implicarea lor în derularea acestor anchete epidemiologice extrem de necesare în acest context în care la nivelul Capitalei avem aproximativ 700 de cazuri nou confirmate zilnic, ceea ce conduce la o incidență a cazurilor de 3,81 la 1.000 de locuitori și sperăm ca prin acțiunile noastre să reducem substanțial aceste cifre alarmante”, a declarat rectorul UMF „Carol Davila”, prof. dr. Viorel Jinga.