Angajați Huawei, sancționați pentru că au trimis mesaje de Anul Nou pe contul oficial de Twitter al companiei5Foto© realitatea.net

Angajați Huawei, sancționați pentru că au trimis mesaje de Anul Nou pe contul oficial de Twitter al companiei

, 14 știri, 35 vizualizări

De Anul Nou, pe contul de Twitter al Huawei au fost publicate două urări 'Happy #2019' prin mesaje trimise 'via Twitter for iPhone'.

Mesajele au fost eliminate rapid de pe contul de Twitter al Huawei, dar cu toate acestea capturi de pe ecran s-au răspândit rapid prin social media. Este vorba de o gafă jenantă pentru cel mai mare producător chinez de echipamente de telecomunicații, care în 2018 a devansat Apple, devenind al doilea mare producător mondial de smartphone. În plus, directorul financiar de la Huawei, Meng Wanzhou este reținută în Canada și riscă să fie extrădată în SUA pentru acuzațiile de fraudă bancară, informează Agerpres.

Într-un document intern al Huawei, datat 3 ianuarie și consultat de Reuters, vice-președintele Chen Lifang subliniază că acest "incident a provocat pagube brandului Huawei". Compania chineză i-a retrogradat cu o treaptă pe cei doi angajați responsabili de aceste mesaje, iar salariile lor lunare au fost reduse cu 5.000 de yuani (728,27 dolari).