Angajații Ministerului Tineretului și Sportului, în grevă de avertisment
Foto: www.romaniatv.net

Angajații Ministerului Tineretului și Sportului, în grevă de avertisment

12 știri, 9

Sindicaliștii vor să atragă atenția reprezentaților Ministerului Tineretului și Sportului și celor din Ministerul Muncii asupra salarizării din sistem.

"Sindicatul Național Sport și Tineret protestează în numele a peste 3.500 de salariați din Sport și Tineret care s-au săturat să fie bătaia de joc a conducerii ministerului. Astăzi, în urma aplicării prevederilor Legii salarizării 153/2017, 70% din personal, indiferent de vechime, studii, funcție, este plătit cu 1.300 lei net/lună. Membrii noștri au așteptat suficient după promisiunile mincinoase al reprezentanților MTS și MMJS și sunt hotărâți să înceteze munca pe o perioadă nedeterminată", se arată într-un comunicat al organizației sindicale.

De altfel, ei sunt deciși să organizeze mai multe acțiuni de protest care se vor încheia cu greva generală a angajaților Ministerului Tineretului și Sportului (MTS) programată pentru 8 august.

Acțiunile de protest ale SNST vor începe vineri, 27 iulie, cu o grevă de avertisment, respectiv încetarea activității între orele 10:00-12:00 în Sport și Tineret, iar salariații vor protesta în fața propriilor instituții, fiind oprită întreaga activitate.

De asemenea, în data 2 august, sindicaliștii vor înceta activitatea în același înterval orar și vor organiza și un miting de protest la MTS, unde vor participa 400 de persoane din București și din țară. Protestul va fi urmat de un marș spre Came...

    Citește pe romaniatv.net