ANM: Cod galben de averse în Alba și alte 15 județe
Foto: www.antena3.ro

ANM: Cod galben de averse în Alba și alte 15 județe

11 știri, 42

Administrația Națională de Meteorologie a emis luni, 4 iunie, o atenționare nowcasting cod galben de furtună pentru Alba și alte 15 județe, unde se vor semnala frecvente descărcări electrice, averse de ploaie care vor cumula 20-25 l/mp, grindină de dimensiuni mici și intensificări de scurtă durată ale vântului.

De altfel, de aseară, a intrat în vigoare o informare meteo de furtuni pentru sudul și centrul țării, precum și în zonele de deal și de munte, valabilă până luni, 4 iunie, la ora 21.00.

Meteorologii au avertizat că vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în sudul și centrul țării, precum și în zonele de deal și de munte.

Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua și aspect de vijelie și căderi de grindină. În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse. Hidrologii au emis și un cod galben de inundații pe râuri din județele Buzău și Vrancea.

Deocamdată, potrivit meteorologilor, până la ora 15.00, vor fi fenomene meteo extreme în județul Alba: zona de munte;

Județul Hunedoara: Hațeg, Râu de Mori, Sântămăria-Orlea, Ghelari, Teliucu Inferior, Densuș, Totești, Răchitova, Sarmizegetusa, Lunca Cernii de Jos, General Berthelot, Toplița, Cerbăl, Bunila, Lelese;

Județul Caraș-Severin: Oțelu Roșu, Zăvoi, Băuțar, Rusca Montană, Marga;...

    Citește pe libertatea.ro