ANM: Cod galben de ninsori și viscol în 20 de județe, de marți seara
Foto: www.agerpres.ro

ANM: Cod galben de ninsori și viscol în 20 de județe, de marți seara

13 știri, 196

Un număr de 20 de județe intră marți seară sub Cod galben de ninsori abundente și viscol iar în restul regiunilor se vor semnala precipitații și intensificări ale vântului până joi după-amiază, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

O informare meteo, valabilă pentru intervalul 13 februarie, ora 20:00 - 15 februarie, ora 15:00, vizează precipitații care se vor extinde dinspre sud-vest și vor cuprinde toată țara. În sudul și în estul teritoriului se vor cumula local 15 - 20 l/mp și pe spații restrânse, în special la deal și la munte, peste 25 - 30 l/mp. În Dobrogea va ploua, în Câmpia Română vor predomina ploile, în Câmpia de Vest se vor semnala precipitații mixte, iar în restul țării vor fi mai ales ninsori.

În intervalul de referință se va depune strat de zăpadă, local consistent în zonele montane și submontane, iar în a doua parte a intervalului și în Moldova. Începând din seara zilei de miercuri, 14 februarie, precipitațiile vor fi în restrângere către est-nord-est, iar vântul se va intensifica temporar în majoritatea regiunilor. Vor fi perioade de timp cu rafale de 45 - 55 km/h în sud, în centru și în est, iar la munte peste 70 - 80 km/h, astfel că ninsoarea va fi viscolită, iar vizibilitatea scăzută.

În plus, vor fi condiții pentru depuneri de polei sau ghețuș.

    Citește pe agerpres.ro