Informarea de vreme instabilă la nivelul întregii țări, prelungită până duminică seara
Foto: www.agerpres.ro

Informarea de vreme instabilă la nivelul întregii țări, prelungită până duminică seara

6 știri, 69

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prelungit până duminică seara informarea meteorologică de vreme rea, valabilă la nivelul întregii țări.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 17 august, ora 13:00 - 19 august, ora 22:00, în cursul după-amiezelor și serilor, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin ploi ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și, izolat, grindină.

În intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 20 l/mp și izolat 30 - 40 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala pe arii relativ extinse în zona de munte și cu caracter local în cursul zilei de vineri (17 august) îndeosebi în Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și Muntenia, iar sâmbătă (18 august) în special în centrul și nord-estul teritoriului. Duminică, 19 august, instabilitatea atmosferică se va manifesta în sudul, estul și parțial în centrul țării.

ANM precizează că, în regiunile sudice și sud-estice, mai ales în după-amiezele de vineri și sâmbătă, disconfortul termic va fi ridicat, cu valori ale indicelui temperatura - umezeală (ITU) ce vor depăși local pragul critic de 80 de unități. AGERPRES/(AS - autor: Daniel Badea, editor: Nicoleta Gherasi, editor online: Gabriela Badea)

    Citește pe agerpres.ro