Annegret Kramp-Karrenbauer, urmașa Angelei Merkel, în locul Ursulei von der Leyen2Foto© bzi.ro

Annegret Kramp-Karrenbauer, urmașa Angelei Merkel, în locul Ursulei von der Leyen

, 6 știri, 19 vizualizări

Von der Leyen anunțase în cursul săptămânii că va demisiona miercuri din guvern. Primarul Berlinului, Michael Mueller, care îi ține locul președintelui german Frank-Walter Steinmeier, aflat în vacanță, i-a înmânat noului ministru scrisoarea oficială de numire, în cadrul unei ceremonii desfășurate în capitala federală, la care au asistat atât cancelarul Angela Merkel, cât și Ursula von der Leyen.

Toate trei au stat așezate în timpul discursului lui Mueller, știută fiind atenția cu care sunt urmărite aparițiile publice ale Angelei Merkel în ultimele săptămâni. Annegret Kramp-Karrenbauer trebuie însă să aștepte până miercurea viitoare pentru a fi învestită oficial, când Bundestagul se va reuni pentru o ședință specială, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului.

Desemnarea surprinzătoare în funcție a celei supranumite 'AKK' este, potrivit publicației De Spiegel, 'ultima șansă pentru Annegret Kramp-Karrenbauer' să-și asigure succesiunea cancelarului Merkel, care intenționează să se retragă în 2021, anul viitoarelor alegeri federale. AKK declarase în mai multe rânduri că nu viza Ministerul Apărării, întrucât șefia CDU este 'un job cu normă întreagă'.