Anul Nou chinezesc 2018 | Anul Câinelui de Pământ în care sunt favorizate schimbările majore începe la 16 februarie
Foto: www.mediafax.ro

Anul Nou chinezesc 2018 | Anul Câinelui de Pământ în care sunt favorizate schimbările majore începe la 16 februarie

9 știri, 20

Cele douăsprezece semne ale Zodiacului chinezesc sunt: șobolanul, boul, tigrul, iepurele, dragonul, șarpele, calul, capra, maimuța, cocoșul, câinele și mistrețul. Apartenența la o anumită zodie se stabilește, în Zodiacul chinezesc, în funcție de anul nașterii, iar nu în funcție de data nașterii, conform Horoscopului cu care suntem obișnuiți.

Astfel, o anumită zodie se repetă o dată la 12 ani (de pildă, ultimul an al Câinelui a fost anul 2006).

Calendarul chinezesc ține seama de ciclurile Lunii, iar Anul Nou chinezesc nu are o data fixă: acesta pică însă întotdeauna în intervalul 21 ianuarie-19 februarie, la a doua lună nouă după solstițiul de iarnă.

Conform tradiției, Sărbătorirea Anului Nou chinezesc are loc 15 zile la rând, atât cât durează un ciclu lunar, de la Luna nouă la Luna plină. Fiecare dintre cele 15 zile de sărbătoare este dedicată unor anume activități sociale sau familiale.

Conform Zodiacului chinezesc, cei născuți în zodia Câinelui (al 11-lea semn zodiacal) sunt persoane sensibile, cu un pronunțat simț al dreptății și au un temperament artistic. De asemenea, se spune că cei născuți în Zodia Câinelui se înțeleg bine cu Tigrii și cu Caii, dar sunt incompatibili cu Dragonii.

"Câini" celebri sunt, printre alții: Ava Gardner, Cher, David Bowie, Demis Roussos, Elvis Presley, Freddie Mercury, Jane Birkin, Justin Bieber, Madonna, Mariah Carey, Matt Damon, Michael Jack...

    Citește pe mediafax.ro