Anul și platforma de export. Ministerul IMM-urilor anunță lansarea unei noi platforme care sprijină activitatea de export a companiilor4Foto© romanialibera.ro

Anul și platforma de export. Ministerul IMM-urilor anunță lansarea unei noi platforme care sprijină activitatea de export a companiilor

, 5 știri, 21 vizualizări

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (MMACA) a anunțat lansarea unui nou program pentru sprijinirea activității de export a companiilor din România, Start Export. Anunțul a fost făcut de ministrul Radu Oprea, în cadrul evenimentului International Business Forum care a avut loc ieri, la Palatul Parlamentului.

În 2018, în cadrul aceluiași eveniment, Ministerul pentru Mediul de Afaceri lansa o platformă pentru susținerea activității de export a companiilor, Business România. Reprezentanții ministerului spuneau că această platformă are drept obiective un dialog permanent și reprezentativ, contractarea creditului comercial, noi piețe-țintă extracomunitare și eficientizarea activității de promovare a exporturilor cu investiții înspre piețele externe.

„Start Export va avea cel puțini trei piloni, iar unul dintre ei va fi incubatorul de afaceri unde vom testa cele mai bune metode de a ajunge la antreprenori cu informațiile de care au nevoie. Rezultatele care vor ajunge la antreprenori nu vin doar din dialogul cu companiile, ci și din cercetări făcute de colegi de-ai noștri precum Romanian Business Leaders.