Anunțul făcut de Lucian Bode. Când se deschide metroul din Drumul Taberei5Foto© antena3.ro

Anunțul făcut de Lucian Bode. Când se deschide metroul din Drumul Taberei

, 15 știri, 14 vizualizări

Anunțul făcut de Lucian Bode. Când se deschide metroul din Drumul Taberei.

Ministrul a mărturisit că va face o evaluare și va comunica un termen realist pentru deschiderea metroului din Drumul Taberei. Ministrul desemnat și-a propus modernizarea CNAB și limitarea pierderilor generate de compania aeriană Tarom. „Pe cele două componente majore CNAB și Tarom, ne-am propus modernizarea aeroporturilor din București, Timișoara și Constanța.

Și un program ambițios de modernizarea al Companie de Administrare Aeroporturi București. Tarom trebuie să redevină o companie orientată spre client. Ne propunem să reducem pierderile (…), pentru început vom efectua o analiză realistă asupra tuturor contractelor semnate de companie cu accent pe contractele de achiziție ale aeronavelor în sistem leasing”, a adăugat acesta.

Lucian Bode s-a referit și la domeniul comnicațiilor, explicând că va separa componenta de infrastructură de cea de digitalizare. „Nu separăm componenta de comunicații de componenta de societate informațională. Noi separăm componenta de infrastructură de componenta de digitalizare. (…) Guvernul susține înființarea Autorității pentru Digitalizarea României. Lansarea licitației pentru rețelele 5G respectând condițiile memorandumului pentru combaterea riscurillor de securitate cibernetică generate de furnizorii 5 G semnat în 20 augutrs 2019 la Washington„, a mai spus ministrul desemnat.