Apetitul în creștere al românilor pentru restaurante și cafenele va duce piața spre 5 miliarde de euro3Foto© wall-street.ro

Apetitul în creștere al românilor pentru restaurante și cafenele va duce piața spre 5 miliarde de euro

, 8 știri, 14 vizualizări

Sectorul de restaurante și cafenele (Food & Beverage) din România a evoluat constant în ultimii ani, atât datorită creșterii salariilor și a puterii de cumpărare, cât și datorită numărului mai mare de străini care vizitează România pentru afaceri sau turism. Aceasta evoluție se traduce și printr-o competiție tot mai acerbă a conceptelor, operatorii căutând să își atragă clienții atât prin design, cât și printr-o experiență culinară memorabilă.

Cushman & Wakefield Echinox a analizat evoluția și tendințele pieței de profil în raportul „Food and Beverage: Romania Market Report”, împărțind industria în șase segmente distincte: fast-food, cafenele, patiserii, resto-club-uri, fast casual și fine dining.

Raportul analizează 73 de operatori ce dețin aproximativ 700 de unități la nivel național și au înregistrat o cifră de afaceri de 650 milioane euro în 2018, având o cotă de piață de circa 20% din piața de F&B din România, conform datelor Ministerului de Finanțe.